NIKON D6

12-02-2020

PRELOMNA SNAGA. BRŽI PROCES RADA. APSOLUTNA POUZDANOST.

         Amsterdam, Holandija, 12. februar 2020. godine: Nikon danas otkriva svoj novi vodeći model D-SLR fotoaparata: D6. Od najvažnijih vesti do međunarodnih sportskih događaja, ovaj fantastični fotoaparat punog formata ispunjava zahteve profesionalaca koji ne žele ništa da prepuste slučaju.

       Zahvaljujući trenutno najmoćnijem AF sistemu kompanije Nikon i brzim vezama na samom fotoaparatu koje omogućavaju prenos slika u realnom vremenu, uz D6 profesionalci mogu da budu kreativni i postižu sjajne rezultate bez ograničenja. Novi AF mehanizam je brži nego ikada ranije. Raspored 105 unakrsnih senzora koje možete da izaberete, svaki ponaosob, sa većom mogućnošću pokrivanja za 1,6x u odnosu na D5, omogućava do sada neviđenu preciznost. Tome treba dodati i neprevaziđene performanse praćenja, čak i u najgorim mogućim uslovima osvetljenja koje možete da zamislite, kao i napredno pronalaženje subjekta. Veći niz obrazaca grupne AF oblasti koje možete da izaberete omogućava korisnicima da optimizuju podešavanje za AF za svaki zadatak i dobiju jasnije snimke akcije.

Brze veze na samom fotoaparatu omogućavaju najveće brzine prenosa u svojoj klasi, bez usporavanja tokom fotografisanja. Neometani procesi rada pružaju više načina za izbor ključnih snimaka i njihovo postavljanje kao prioriteta za prenos, što fotografima daje prednost u trenucima u kojima je brzina od suštinskog značaja. Displeji visoke rezolucije ovog fotoaparata sada omogućavaju bolju vidljivost i lakše čitanje, pri čemu je D6 zadržao otporno telo zbog kog je i D5 bio omiljen među profesionalcima.

Nikon D6 | 1/1000 s | f/2,8 14 mm | ISO 6400 | AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Nikon D6 | 1/2000 s | f/2,8 400 mm | ISO 3200 | AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „D6 je fantastičan naslednik fotoaparata Nikon D5. Novi vodeći model kompanije Nikon predstavlja korak napred u odnosu na njegovog prethodnika zahvaljujući AF sistemu revolucionarnom u industriji i svestranom povezivanju. Akcija, osvetljenje i okruženje su izvan vaše kontrole. Međutim, D6 kontrolišete samo vi, a uz ovaj D-SLR fotoaparat ćete zabeležiti neverovatne snimke bitnih životnih trenutaka – i nikada vas neće izneveriti.“

PREGLED KLJUČNIH KARAKTERISTIKA

• AF sistem revolucionaran u industriji sa 105 tačaka u polju. 105 unakrsnih senzora koje možete da izaberete, svaki ponaosob, sa AF osetljivošću do -4,5 EV u centralnoj tački fokusa i -4 EV u svim drugim tačkama. Grupna AF oblast sa prilagođenijim podešavanjima za neprevaziđeno praćenje. Poboljšani sistem za prepoznavanje scene za napredno pronalaženje subjekta.
• Uhvatite tu pobedničku fotografiju. D6 omogućava korisnicima da definišu početnu tačku fokusa kada fotografišu u režimu automatske AF oblasti i da prioritet postave na oči subjekta kada koriste automatsku AF oblast ili 3D praćenje.
• Ekstremna preciznost i brzina. Iskoristite brzinu rafalnog okidanja i do 14 fps sa punim AF/AE ili do 10,5 fps sa AE praćenjem u režimu tihog fotografisanja.
• Vrhunski kvalitet slike. Objektivi sa F bajonetom. CMOS senzor punog formata od 20,8 MP. EXPEED 6 procesor slike. RGB senzor od 180.000 piksela. Širok opseg ISO 100–102.400, sa mogućnošću povećanja do ISO 3.280.000 i smanjenja do ISO 50.
• Brze veze na samom fotoaparatu. Wi-Fi, Bluetooth i ugrađeni GPS. Ožičena LAN veza sa fotoaparatom podržava standard 1000BASE-T i postiže za pribl. 15% bržu komunikaciju od proslavljenog D5.
• Optičko tražilo od 0,72x sa OLED elementima. Omogućava izuzetno oštru potvrdu za široko vidno polje, bez kašnjenja. U tražilu se prikazuju indikatori nagiba postrance i napred-nazad.
• Pojednostavljen proces rada. Više načina za pregled, izbor i prenos ključnih snimaka preko oštrog i preciznog monitora od 3,2 inča osetljivog na dodir. Ključni snimci mogu da se šalju na vrh reda prilikom prenosa slika na računar preko ožičene LAN ili Wi-Fi veze fotoaparata.
• Raznovrsni slotovi za kartice. Dva slota za kartice prihvataju XQD i CFexpress kartice – najbrže kartice koje su danas dostupne. Iskoristite prednosti brzog čitanja, upisivanja i prenosa.
• Poboljšanja u pogledu ergonomije. Displeji viših rezolucija omogućavaju bolju vidljivost i lakše čitanje. Glavnim portovima se lako pristupa, čak i kada fotografišete sa priključenim bežičnim predajnikom.
• Čvrst i bezbedan. Robusno telo može da savlada izazove bilo kog okruženja i fotoaparat D6 je kompatibilan sa pouzdanim Kensington bravama.    https://www.nikon.rs/

 

About Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

O autoru

Fotografski Dokumentacioni Centar

Jovan Njegović Drndak

predsednik i jedan od osnivača Fotografskog Dokumentacionog Centra, urednik fotografije u lokalnom listu u Zrenjaninu. Dobitnik je više nagrada i priznanja iz oblasti fotografije, saradnik domaćih i stranih novina i časopisa, član je UNS-a i UPIDIV-a.