Izložba fotografija Milana Živkovića

NAJAVA – IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „MOJ BANAT“

ponedeljak, 15. jun 2020. godine, Mali salon NMZ

Milan Živković ©

Izložba fotografija Milana Živkovića „Moj Banat“ biće postavljena i dostupna za posetioce od ponedeljka 15. juna 2020. godine u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.
Na izbožbi će biti predstavljeni radovi iz Živkovićevog izuzetno bogatog fotografskog opusa dokumentarnih fotografija koje već trideset godina beleži svuda po Banatu, a posebno u Kovinu i njegovoj okolini, gde i sam živi. U svojim fajlovima i na negativima sabrao je za sada oko 500 fotografija i odlučio da ih odštampa za svoju arhivu, ali to svakako nije kraj. Izložba će biti otvorena do 15. jula 2020. godine.

Svečano otvaranje neće biti održano zbog mera predostrožnosti povodom epidemije korona virusa.
Ulaz je slobodan.

 

Milan Živković
©Foto: Nikola Jovandić

O AUTORU
Milan Živković, majstor fotografije, rođen je u banatskom mestu Bavanište 1960. godine. Fotografijom se aktivno bavi od sedamdesetih godina XX veka. Profesionalnu karijeru započinje u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu 1984. godine. Zatim radi za marketinšku agenciju Direct Link, Centar za kulturu u Kovinu i časopis ReFoto u kojem ostaje do danas. Izložbama koje organizuje pomera granice fotografskog umeća širom prostora nekadašnje Jugoslavije, od skromnih domova kulture do galerije SANU u Beogradu. Izlagao je i u inostranstvu – u Bugarskoj, Francuskoj i Portugaliji. Stvaralački rad okarakterisan je ljubavlju prema prirodi i neprekidnim eksperimentima u potrazi za novim i neočekivanim mogućnostima fotografije. Kao plod višedecenijskog rada do sada su objavljene njegove foto-monografije Banat, Drugi san i Tera recognita.

 

Milan Živković ©

About Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

O autoru

Fotografski Dokumentacioni Centar

Jovan Njegović Drndak

predsednik i jedan od osnivača Fotografskog Dokumentacionog Centra, urednik fotografije u lokalnom listu u Zrenjaninu. Dobitnik je više nagrada i priznanja iz oblasti fotografije, saradnik domaćih i stranih novina i časopisa, član je UNS-a i UPIDIV-a.