Kontakt

Fotografije prolaze kroz proces starenja pa ih je neophodno sačuvati i arhivirati na takav način koji će im produžiti vreme trajanja. Svakodnevno, veliki broj fotografija nepovratno nestaje. Fotografije pojedinca ili jedne porodice svedoče o njenom statusu, načinu života i vremenu u kome su nastale, fotografije na kojima su zabeležene značajne ličnosti i događaji iz naše prošlosti svedok su trajanja i života društva i značaja.

Fotografski razvoj se zasnivao na otkrićima i postupcima koji su nam omogućili istraživanja ne samo u kontekstu fotografske slike kao zabeleženog trenutka već i u nepreglednom sagledavanju naučnih činjenica kroz fotografiju. Fotografska oprema i fotografski aparati nose inovativna rešenja u razvoju i pristupu fotografskoj slici i motivu.

Fotografski dokumentacioni centar prikuplja fotografske kamere, opremu, literaturu i fotografije kako bi ih sačuvali i adekvatno zaštitili u budućem institutu, muzeju ili galeriji fotografije. Vaša zbirka može biti od posebne važnosti za muzej i za istoriju fotografije na ovim prostorima.

Posebnim donacijama koje su date sa napomenom za Muzej fotografije, stičete počasno članstvo.

    O autoru

    Fotografski Dokumentacioni Centar

    Jovan Njegović Drndak

    predsednik i jedan od osnivača Fotografskog Dokumentacionog Centra, urednik fotografije u lokalnom listu u Zrenjaninu. Dobitnik je više nagrada i priznanja iz oblasti fotografije, saradnik domaćih i stranih novina i časopisa, član je UNS-a i UPIDIV-a.