Izložba fotografija Željka Sinobada

Željko Sinobad

Otvaranje samostalne izložbe fotografija „KAFANA“ u utorak, 17. Septembra 2019. godine u 19 časova održat će se u prostorijama Univerzitetske biblioteke u Beogradu, Bulevar Kralja Aleksandra 71. Fotografije su rađene u analognoj i digitalnoj tehnici i obuhvataju širok kulturološki aspekt tradicionalnog balkanskog meeting point-a.

Autor fotografija Željko Sinobad je rođen 1962. godine u Begradu, a porijeklom je iz Knina. Kao tinejdžer uzeo je u ruke fotografski aparat. Od 1980. godine radi kao profesionalni novinski fotograf. Radio je za mnoge domaće i svjetske ilustrovane časopise, a njegova djela pojavljivala su se i u raznim katalozima, monografijama, pa čak i kao ilustracije za pojedina književna izdanja. Živi i radi uglavnom u Beogradu, a proputovao je pola svijeta i ovjekovječio događaje koji su mijenjali ili stvarali istoriju. Član je ULUPUDS-a i do sada je imao niz grupnih i nekoliko samostalnih izložbi.

About Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

O autoru

Fotografski Dokumentacioni Centar

Jovan Njegović Drndak

predsednik i jedan od osnivača Fotografskog Dokumentacionog Centra, urednik fotografije u lokalnom listu u Zrenjaninu. Dobitnik je više nagrada i priznanja iz oblasti fotografije, saradnik domaćih i stranih novina i časopisa, član je UNS-a i UPIDIV-a.