Izložba fotografija Gorana Kukića

Kad bi Sombor bio Holivud,

inspirisani Ernestom Bošnjakom

U Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), 1.oktobra u 19 časova, biće otvorena Izložba umetničke fotografije Gorana Kukića Kad bi Sombor bio Holivud.
Koncept projekta jeste inspiracija savremenih umetnika dometima sineaste Ernesta Bošnjaka. Izložba sa odrazom filmične predstave Kokana Mladenovića „Kad bi Sombor bio Holivud“, film Zoltana Šifliša „Ljudi sa kamerom“ i filmovi Ernesta Bošnjaka ukazuju na njegovo izuzetno mesto u istoriji svetske kinematografije.

Program je intoniran s naglaskom da je Sombor grad prvak po znamenitim ličnostima u umetnosti, sportu, nauci, obrazovanju, kulturi… Grad filmskog festivala otvoren i podesan za snimanje novih filmova. Katalozi i panoi urađeni su dvojezično, na srpskom i engleskom jeziku, kao i prezentacije za portale kulturnih institucija.

U programu učestvuju glumci Danica Grubački i Marko Marković, hroničar Milan Stepanović, autor Goran Kukić i Tomislav Peternek. Trio – Vedran Ferizović (gitara), Vasa Vučković (klarinet), Ervin Malina (kontrabas). Ana Renovica, dr Željko Vučković i Miljana Zrnić – autori projekta.

Kustos Izložbe je Ivana Vesković. Dizajn – Dejan Podlipec. Voditelj programa je Nataša Gojković.
Izložbu otvara upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke Marjan Vujović. Projekat u saradnji s Jugoslovenskom kinotekom realizuje Ars gratia artis&888 films, uz Kulturni centar, Gradski muzej, Narodno pozorište Sombor, Turističku organizaciju i Pedagoški fakuktet u Somboru i visoko pokroviteljstvo Grada Sombora.

About Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

O autoru

Fotografski Dokumentacioni Centar

Jovan Njegović Drndak

predsednik i jedan od osnivača Fotografskog Dokumentacionog Centra, urednik fotografije u lokalnom listu u Zrenjaninu. Dobitnik je više nagrada i priznanja iz oblasti fotografije, saradnik domaćih i stranih novina i časopisa, član je UNS-a i UPIDIV-a.